Biceps, triceps, mage och bröst. Ben, axlar, rygg och traps, där har du en rad av muskelgrupperna som är populära att träna på gymmet. Men vad ska man använda för redskap? Vi berättar om våra favoriter.

Redskapen som nämns här nedan kan du hitta mer information om, och köpa på Gymkompaniet.se, som är en sida där du köper gymredskap, träningsredskap, motionsredskap, kettlebells, träningsmaskiner och mycket mer. Spana in dem.

Hantlar

Du kommer att märka ett genomgående mönster i denna artikel, att de tre redskapen som nämns har en gemensam nämnare. De är nämligen redskap som går att använda till många olika saker i gymmet. Utan inbördes ordning så är hantlar ändå snudd på det viktigaste redskapet i gymmet eftersom det kan användas till mer eller mindre alla typer av övningar och till alla muskelgrupper. Vare sig du vill lyfta hantlar à la bicepscurl eller om du vill träna bröst med hantelpress – eller axlar med flies – och så vidare, så är hantlar valet.

Skivstång

Skivstången är inte helt olik hantlarna, men med skillnaden att det är i ett stycke för båda händerna. Du kan dessutom lyfta på så mycket vikter som du behöver för den aktuella övningen. Det går att använda skivstången till alla typer av övningen, dom allra bästa är förmodligen bänkpress, skivstångsrodd, marklyft och skivstångscurl.

Kettlebells

Den sista av redskap som vi rekommenderar om det är bara ett fåtal du ska införskaffa till ditt hemmagym eller som enstaka gymredskap är kettlebells. Kettlebells är ett gammalt ryskt gymredskap som ser ut ungefär som en kastrull/panna man kokar vatten eller kaffe i – därav namnet ”kettle”,  som betyder just panna/kastrull/vattenkokare på engelska. Med dessa kan du göra massor av övningar, inte minst sådana som man i vanliga fall bara använder kroppen till, men nu också använder en extra vikt.