Om du jobbar hårt för att komma i form för att vara nöjd med dig själv kan det ibland vara svårt att hinna med att vara snäll mot dig själv också. Men det är viktigt att vara snäll mot kroppen så ofta som möjligt! Då är det perfekt med en avkopplande massage.

Du behöver inte betala dyra pengar hos en massör för att få en välgörande, skön massage. Det är inte ens ett måste att en person masserar dina ömma muskler. Faktum är att det finns massageapparater du kan köpa. En del av dem kan massera flera delar av kroppen medan andra är till för utvalda områden. På CDON finns flera alternativ att välja mellan.

Fördelar med massage

Utöver att massage är skönt och avkopplande har det flera andra fördelar. Det ökar din blodcirkulation, vilket är fördelaktigt eftersom det mjukar upp dina vävnader och muskler. Dessutom stärker det immunförsvaret vilket kan minska antal sjukdagar från jobbet. Känner du dig stressad kan du dessutom känna mindre stress genom massage.

Massage har även flera fördelar för den mentala hälsan. Det kan nämligen minska både oro och depression. Även spänningshuvudvärk kan förebyggas och lindras genom massage, särskilt nack- och axelmassage. Dessutom finns det inga direkta nackdelar med det.