Vår huvudstad har mycket att bjuda på inom nöje, kultur och turism. Men man kanske glömmer vilka tränings- och hälsomöjligheter som finns i staden! 

Utomhusträning

Stockholm verkar bli allt mer hälsosam för varje år. I dagsläget anordnas olika träningspass utomhus där vem som helst får delta, utan medlemskap eller dyra kostnader. Exempelvis finns det utegym som är helt gratis. Man kan också hitta jättebra joggingspår runt om i staden och kommuner. Så det är bara att snöra på träningsskorna och stiga utanför dörren. Du kan alltid hitta ett träningspass i Stockholm!

Simma

Förutom havet och sjöarna runt om Stockholmsområdet, kan man välja en simhall. Att simma är skonsam träning som slukar kalorier. Jättebra start för väldigt överviktiga eller dem som har belastningsproblem. I Stockholm finns över femton olika simhallar spritt över kommunerna. Du är nästan alltid nära en simhall så det finns inga ursäkter!

Yoga

Det är fler och fler som söker sig till yoga idag, det finns en hel del olika typer av yoga klasser man kan prova på, allt från gravid- och barnyoga till meditation och terapeutiskt yoga. Många känner att yoga hjälper dem både att slappna av och tänka mer på sin hälsa.

Stockholm Marathon

Så klart är det första tanken. Stockholm Marathon är en väldigt populär tävling som springs av tusentals människor från hela världen. Om du har kommit igång med träningen och känner att konditionen är bra, varför inte ställa upp? Se det bara som en rolig grej, du behöver inte springa hela vägen eller ens ta dig i mål. Det är som vilket träningspass som helst: du gör så mycket du kan och kan somna med ett leende på läpparna.

Om du får värk

Börjar det knaka i lederna eller känns ryggen plötsligt stel trots ditt goda resultat på träningen? Kanske råkade du ut för löparknä efter maratonrundan? Det händer oss alla. När man har tränat ett tag märker man att kroppen faktiskt kan säga emot när det blir för mycket. Du kanske har lyft fel eller bara suttit konstigt i några dagar. I Stockholm kan du besöka en naprapat som hittar orsaken och gör dig smärtfri.

Hälsoinriktade matställen

Det finns ett bra utbud av hälsosamma uteställen och caféer för den hungriga. Du kan äta ute med godan ro och veta att det inte kommer dyka upp som extrakilon på vågen. Många av restaurangerna och caféerna är också ekologiskt inriktade. De säljer KRAV-märkta varor och gör etiska och miljövänliga val i verksamheten. Här kan du hitta recensioner på flera hälsoduktiga caféer.

Utbildning inom hälsa

För en något mer akademisk inriktning mot hälsa kan man även söka att utbilda sig inom ämnen som friskvård och hälsa. I vårt samhälle idag är det många som anser att de upplever mer och mer stress både i arbetslivet och privat. Detta kan leda till inte bara fysisk ohälsa utan även psykisk, för att motverka detta kan mer kunskap vara ett bra verktyg. På Studentum.se kan man hitta utbildningar inom friskvård och hälsa genom yrkesutbildningar, folkhögskoleutbildningar, vuxenutbildningar (komvux) och universitetskurser och program.