Tjuv

Ha inte personer i din omgivning som enbart själv din energi och som enbart belastar dig. Säg istället ifrån hur du vill ha det, eller avsluta relationen för gott.

Hälsa handlar om otroligt mycket mera än enbart fysisk träning och en bra kosthållning. God hälsa handlar om balans i din vardag och så även i dina relationer. Många stannar kvar i relationer utan att kliva ur dom, eller förändra dom, något som tar oerhört mycket energi från dom själva och inte egentligen ger dom någonting alls tillbaka. Sådana relationer kan minst sagt göra en trött, men även skada din egen självkänsla, något som uppenbart är dåligt för alla människor.

Om du är på god väg att göra flera positiva förändringar i ditt liv, är även detta något du bör beakta. Fundera över dina relationer, både hur du själv behandlar din omgivning men också hur den behandlar dig. Om du har familj, nära vänner, eller ett förhållande som enbart drar energi ifrån dig och som dumpar sina slaggprodukter som de själva vill bli av med i din riktning. Sådana relationer är helt enkelt att förkasta, eller åtminstone ett måste att förändra.

Det är ofta du själv som gett utrymme för människor som dessa att behandla dig som de gör. De har lärt sig att visa saker är helt ok för dig, något som du aldrig opponerar dig emot, och därför fortsätter de ända in i oändligheten med att göra dig besviken, om du själv inte sätter några tydliga gränser. Vissa kan till och med vara ovetandes om sitt beteende och faktiskt behöva hjälp på traven att förändra det och att bli en bättre person, något som kan komma att hjälpa alla deras framtida relationer.

Det är dock inte din uppgift att förändra dom, enbart påpeka hur du vill att andra förhåller sig till just dig och sedan är det upp till vardera individ att antingen göra anpassningen, eller att avvika. Med det sagt utesluts inte situationer där ni båda får kompromissa, men det ska ske på normala grunder och på ett normalt sätt, där båda både ger och tar.