Promenad med hunden

Vi tränar i olika former, en del tränar flera dagar i veckan medans andra kanske bara tränar en dag i veckan. Vi bör också räkna in vardagsträningen i vårt schema. Det kan vara fråga om att vi tar trappen istället för hissen varje dag när vi kommer hem från jobbet. 

Man ska inte förringa det man gör under vardagen, det kan vara fråga om att städa hemma, varför inte försöka gör städningen till ett roligt träningspass. Att förena nytta med nöje med andra ord. Försöka att hitta moment i vardagen som gör att du anstränger kroppen lite extra kan hjälpa dig att bibehålla din kondition. Finns det möjlighet för dig att gå till jobbet istället för att ta bilen? Det är frågan om att du måste iväg tidigare än om du tar bilen.

Det kan vara skönt att ha träningskläder när man tränar, och visst är det skönt med bekväma och anpassade plagg för just det ändamålet. Träningskläder kan användas fast man inte tränar aktivt, en sport-bh till exempel kan vara skön att ha på sig just när man är aktiv med annat än träning. De promenader man gör dagligen om man har hund är oftast anpassade efter väder och vind. Att använda sig av luftiga träningsplagg när man går sin hundpromenad kan vara oerhört behagligt och man blir inte lika svettig som om man promenerar i sina vardagskläder.