Vi har tidigare pratat om cykling som en rolig och och enkel träningsform som passar alla. Idag tänkte vi dyka djupare in i det hela och gå igenom vilka sätt som cyklingen kan bli ännu bättre och roligare. 

Cykel

Gör det enkelt för dig

För att man skall hålla fast vid en träningsform krävs det motivation. För att den skall kunna hålla sig hög så får det inte heller vara för svårt att komma igång med träningen. Om man tar cykelturer för nöjes skull kan detta betyda att man bör ta det lite lugnt med hur långa turer man planerar till en början. Det får gärna vara utmanande, men inte till den grad att det sliter på motivationen.

För de som cyklar till och från jobbet kan det istället vara bra att köpa en elcykel. De ger fortfarande väldigt bra träning samtidigt som de hjälper till med de svåraste backarna så att de inte blir riktigt lika hemska.

Välj rätt sadel

Till viss del är cykelns sadel något man får vänja sig vid men ibland kan det vara svårt eller till och med omöjligt. Om du inte känner att du kan vänja dig vid sadeln du har eller om du på direkten känner att den är helt fel så kan det vara bra att köpa en bättre sadel som passar just dig. Ibland kan det dock räcka med att köpa ett mjukt överdrag med gelstoppning eller som är i ull till sadeln.