Om du tränar regelbundet kommer du med största sannolikhet att råka ut för en skada förr eller senare. Hur skadan ser ut och hur allvarlig den är varierar. Råkar du ut för en svårare skada som kräver en operation eller rehab, finns det hjälp att få.

Skador som kräver rehab kan ibland ta lång tid att läka fullt ut. Även fast din rehab är över kan du fortfarande känna av smärtan. För att underlätta för kroppen och minska smärtan kan du använda dig av olika stöd och skydd. Om du upplever smärta kan du hitta något online som hjälper dig och din kropp.

Skynda långsamt

Många vill bli friska så fort som möjligt och det är förståeligt. Ibland kan det dock vara bra att skynda långsamt för att inte slå upp skadan igen eller förvärra den. Ta den tid som krävs och börja i ett långsamt tempo. Öka sedan gradvis för att låta kroppen acklimatisera sig till det nya normala.

Kosten som du får i dig under tiden du är skadad kan hjälpa din kropp att bli frisk fortare. Se till att äta en varierad kost med mycket frukt och grönt. Undvik livsmedel som är processade och inflammatoriska livsmedel såsom socker, alkohol och kaffe samt minska intaget av kolhydrater.