I princip alla vill nog ha en god kosthållning, frågan är varför inte alla redan har det. Många tycker kanske att det verkar svårt eller så tror man kanske att man måste äta tråkig mat om man ska vara nyttig.

Äpple

Faktum är att ingenting kunde vara mer fel eftersom nyttig mat både kan vara god och rolig. Här kommer några tips på mat som är både god och nyttig på samma gång. Att grönsaker och frukt är gott känner nog alla till. Ett bra tips är att försöka inkludera så mycket frukt och grönt som möjligt i maten. Tvärtemot vad många kanske tror så går det alldeles utmärkt att ha frukter, som till exempel ananas, äpple och även banan i maten.

Ananas funkar som ett utmärkt tillbehör till exempelvis kött eller kyckling. Skivade äppelbitar fungerar jättebra i en mustig höstgryta medan banan görs sig bra i till exempel en gryta på krossade tomater och kikärter. Att ha mycket frukt och grönsaker i maten är inte bara nyttigt det ger dessutom maten färg, vilket gör den roligare att äta. Genom att ha med mycket frukt och grönsaker blir också maten mycket mer smakrik.

Ett tips om man vill laga mat med mycket frukt och grönsaker är att rikta in sig på det asiatiska köket. Många asiatiska rätter fullkomligt kryllar av både frukt och grönsaker.

Många ser nog grönsaker som ett tillbehör i maten när det istället borde vara tvärtom. Det är snarare så att köttet skall se som ett tillbehör och grönsakerna som en huvudingrediens. Börjar man tänka så här istället så kommer man genast att få mycket nyttigare måltider.