Arbete inom vården kan vara tufft. Du kan göra allt från att stötta patienter, assistera vid vårdtillfällen och sköta deras hygien. Alla arbetsuppgifter kräver tåliga kläder.

Använd rätt arbetskläder

Du som vårdgivare har kravet att använda arbetskläder eftersom det förhindrar smittspridning. Dessutom är arbetskläder inom vården mycket praktiskt då det relativt ofta inträffar incidenter där du som vårdgivare blir utsatt för patienters kroppsvätskor. Med rätt arbetskläder och extra skyddsrustning skyddar du dig själv samtidigt som du enkelt kan byta arbetskläder.

Vad gäller angående arbetsskor?

Det är inte bara kläder som är viktigt inom vården. Du som vårdgivare är på benen större delen av ditt arbetspass och du både stöttar patienter och bär runt på föremål som behövs vid olika tillfällen. Att ha lämpliga och tåliga skor är därför oerhört viktigt för att förebygga problem med knän och rygg. Vid valet av skor är det viktigt att tänka på vad just du behöver. Det vill säga, behöver du skor som skyddar dina fötter eller som är speciellt anpassade för personer med ryggproblem på grund av dålig hållning.

Tänk på

Du som vårdgivare måste tänka på vad du bär. Vilka arbetsuppgifter du har och hur långa är passen. Det blir då enklare för dig att hitta rätt kläder när du ska handla online.