Det är sedan länge känt att för att i komma i form bör du äta rätt och röra på dig. Men är det verkligen så enkelt?

Idag finns det massor med träningsformer som har påvisat positiva resultat. Bara för att en träningsform är effektiv betyder det inte att den är optimal för just dig. Med body pump kombinerar du styrketräning och kondition samtidigt som du har kul i grupp.

Vad är egentligen body pump?

Body pump är ett träningskoncept framtaget för att utmana dig fysiskt till takten av förinspelad musik. Ett vanligt pass varar ungefär i 60 minuter och utförs i grupp. Fördelarna med body pump är många. Bland annat inkluderar träningsformatet styrkeelement med fria vikter. Vidare utför du ett body pump-pass i grupp vilket innebär att du nu kan träna effektivt med dina vänner.

Ta hjälp av en expert

När du tränar mycket är det viktigt att ha tillgång till rätt utrustning med även korrekt kunskap gällande kost. En expert kan du ta din träning till ny höjder. Med hjälp av en expert får du inte bara hjälp att hitta lämplig utrustning men får även assistans vid övriga frågor gällande kost och träning. För att underlätta kan du handla på nätet i jakt på relevanta artiklar.