Det är många som någon gång i livet drabbas av dåligt självförtroende, anledningarna till detta kan variera. Du kanske blir arbetslös eller drabbas av en långvarig sjukskrivning.

Något som har ökat sista tiden är mental ohälsa såsom depression och med detta följer ofta även dåligt självförtroende. Det har visat sig att kampsport är en bra träningsform för dig som vill träna både kropp och själ. Många tycker att det är viktigt med en vältränad kropp, men mår inte själen bra mår heller inte kroppen bra. Det är enkelt att komma igång med kampsport.

970709-men-practicing-karate-on-the-beach

Skyddsutrustning

Även om kampsport till stor del handlar om mental träning kommer du att behöva skyddsutrustning. På Highwhey hittar du allt du behöver för att kunna börja träna. Du kommer bland annat att behöva tandskydd och boxningshandskar. Om du är intresserad av att prova på träningsformen MMA behöver du även benskydd och huvudskydd eftersom den typen av kampsport är lite tuffare än till exempel ju-jutsu. Känner du att kampsport är rätt för dig och vill fortsätta finns det även specialanpassade träningskläder att köpa. Det finns också träningsutrustning och kläder som heter kimurawears, vilka är speciellt framtagna för tjejer. Det har blivit mycket populärt på grund av den höga kvalitén och snygga designen.

Självförtroende

Kampsport är en träningsform som kräver koncentration, balans, självkontroll och även utvecklar din motorik. Oftast förknippar man kampsport med självförsvar, men det handlar även om att utveckla värdefulla insikter om dig själv. Träningsformen har en mycket positiv inverkan på både självförtroendet och psyket. Detta kan du ha nytta av både i privatlivet och på arbetet samt även när det gäller kärlekslivet. Kampsport går inte bara ut på att slåss. Det handlar lika mycket om ett inre lugn och harmoni.

Tävlingar

Det finns klubbar runt om i landet som anordnar tävlingar för kampsportare, dessa tävlingar kan amatörer ställa upp i och få en hint om hur pass bra man är och vad man behöver träna på. Ett utmärkt sätt att få känna på hur det är att tävla. En något större tävling är Allstyle Open som Thabo Motsieloa startat, Thabo är känd från TV där han lett program som Svart eller vitt, Cold Case Sverige och Drevet. Allstyle Open är en del av Södermalms Shaolin Förening som Thabo Motsieloa grundade 1983.